یکی از کارهایی که باید سالانه برای رادیاتورها انجام دهیم هواگیری آنها است. چرا رادیاتورها مرتبا به هواگیری نیاز دارند؟ هواگیری رادیاتورها چگونه انجام میشود؟ یا به طور کلی دلیل هوا گرفتن رادیاتورها چیست؟ نشانه وجود هوا در رادیاتور چیست؟ اینها بیشترین سوالاتی هستند که افراد در هنگام مراجعه درباره رادیاتورها میپرسند. ما تصمیم گرفتیم که در این مقاله به این سوالات پاسخ کاملی بدهیم. تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
چرا رادیاتورها مرتبا به هواگیری نیاز دارند؟
اگر این سوال برای شما پیش آمده باشد که چرا رادیاتورها مرتبا به هواگیری نیاز دارند؟ باید بگوییم برای جلوگیری از خرابی آنها و آسیب بیشتر بهتر است که هواگیری را انجام دهید. همچنین با این کار عمل گرم کردن خانه و گرمتر شدن آب نیز بهتر انجام میشود.
دلیل هوا گرفتن رادیاتورها چیست؟
هوا گرفتن رادیاتورها دلایل زیادی میتواند داشته باشد. اولین دلیلی که سبب هوا گرفتن در رادیاتور میشود، کم شدن حجم آب در منبع اصلی تامین آب است. قطع شدن جریان آب، کم شدن حجم جریان آب در لولههای شهری و از کار افتادن پمپ تخلیه سبب ایجاد حباب و هوا در سطوح رادیاتور میشود.
ممکن است لولههای رادیاتورها به دلیل ایجاد رسوب و املاح معدنی مسدود شده باشد. این انسداد سبب جلوگیری از عبور آب شده و دلیل هوا گرفتن رادیاتورها میباشد.
گاهی اوقات ممکن است زنگزدگی لولهها و یا سوراخ شدن آنها سبب نفوذ هوا به رادیاتور و شوفاژ شود. همچنین خرابی سنسورهای رادیاتور و عملکرد نامناسب در پکیج، کاهش فشار گاز مصرفی پکیج و… نیز از دیگر دلایل هواگیری رادیاتورها است.
هواگیری در رادیاتور چگونه انجام میشود؟
وقتی از هواگیری رادیاتورها صحبت میکنیم، منظورمان این است که کارها و مراحلی را انجام دهیم تا هوای موجود در رادیاتور و شوفاژ تخلیه شده و جای آن را آب گرم بگیرد.
اگر شوفاژ و رادیاتور شما مشکل خاصی نداشته و خرابی ندارد، یک بار در سال بیشتر هواگیری نشود. اما باید بدانید که اگر متوجه شدید رادیاتور شما به هواگیری دارد، حتما و در اسرع وقت آن را انجام دهید.
برای هواگیری رادیاتورها بهتر است که از فراد باتجربه کمک بگیرید و آن را به دست افراد کارکرده در این زمینه بسپارید.
اما اگر قصد دارید که خودتان آن را انجام دهید، اول شوفاژ و رادیاتور را خاموش کنید. در کنار شوفاژ، بالا یا پایین آن (بستگی به مدل رادیاتور دارد) یک شیرمخصوص تخلیه هوا تعبیه شده است.
بهتر است قبل از شروع هواگیری، ظرفی را زیر شیر تخلیه قرار دهید تا از خیس شدن محیط جلوگیری کند. در این هنگام شیر تخلیه را باز کرده و صبر کنید تا هوا و آب موجود در شوفاژ تخلیه شود. پس از آن شیر تخلیه هوا را بسته و پکیج را روشن کنید.
بعد از روشن کردن پکیج، رادیاتور باید به خوبی داغ شود. اگر این اتفاق نیافتاد، باید از یک متخصص برای رفع مشکل کمک بگیرید.
نشانه وجود هوا در رادیاتور
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که نشانه وجود هوا در رادیاتور چیست؟ سه دلیل اصلی وجود دارد که نشانه وجود هوا در رادیاتور میباشد.
گرم نشدن تمام یا قسمتی از شوفاژ و رادیاتور، سروصدای زیاد رادیاتور و آبریزی شوفاژ از نشانههای اصلی وجود هوا در رایاتور است. با مشاهده این نشانهها بهتر است عملیات هواگیری رادیاتورها را آغاز کنید.
کلام آخر
ما در این مقاله درباره موضوعاتی مانند چرا رادیاتورها مرتبا به هواگیری نیاز دارند، دلیل هوا گرفتن رادیاتورها چیست، هواگیری رادیاتورها چگونه انجام میشود و نشانه وجود هوا در رادیاتور آشنا شدیم. از آنجایی که با شروع شدن فصل سرد، نیاز به رادیاتور و شوفاژها بیشتر میشود، بهتر است پیش از شروع سرما رادیاتورها را تست کنید تا از سلامت دستگاه خود اطمینان حاصل کنید. امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.